NL leert door - ontwikkeladvies

Grote behoefte aan het door de overheid ingezette Nl leert door- ontwikkeladvies

Vanaf 1 augustus 2020 konden mensen een kortdurend ontwikkeladvies aanvragen bij een loopbaanadviseur om meer zicht te krijgen op arbeidsmarktkansen die er in deze recessie voor hen zijn. Op dit moment is het maximum aantal registraties al bereikt. Dit is veel sneller dan verwacht: in een tijdspanne van één maand hebben 22.000 (landelijk)  mensen zich geregistreerd voor een ontwikkeladviestraject.

Op 28 augustus 2020 maakte het kabinet bekend dat er extra middelen beschikbaar worden gesteld om mensen te helpen zich aan te passen aan de veranderende arbeidsmarkt. Dit liep heel snel vol. Vanaf 1-12-20 kwam er weer een nieuw budget beschikbaar. Ook deze is inmiddels volledig vol.

lees hier meer op de site van de overheid. https://www.ontwikkeladviesportaal.nl/

De trajecten van augustus 2020 en december 2020

Ik ben met alle deelnemers inmiddels gestart, en wat een leuke gevarieerde groep mensen! Ook de achtergronden van de loopbaanvragen zijn heel verschillend; dat maakt het voor mij erg leuk om mee aan de slag te zijn.

De leeftijden variëren van 24 tot 56 en van MBO tot WO opgeleid. Voor sommigen geldt dat er nu geen werk is door omstandigheden, voor anderen geldt dat er twijfels zijn over of ze nog wel op de goede plek zitten of zich afvragen of ze niet een andere richting op moeten. Soms speelt oud zeer een rol, en soms is er sprake van gedoe in de huidige werksituatie.

Wat ze allen gemeen hebben? Motivatie! Gedrevenheid! De wil om er iets moois van te maken!

Inmiddels zijn deze trajecten bijna allemaal afgerond. Ook kan er niet meer voor subsidie ingeschreven worden.

Van de trajecten die ik gedaan heb heeft 50% een nieuwe functie! 12.5% is aan een opleiding begonnen. 12.5 % heeft besloten om in huidige functie te blijven en 25% is nog zoekende.

 

Praktisch

Het werkt als volgt;  eerst maak ik graag even telefonisch kennis met je om een indruk te krijgen van jouw specifieke vraag  t.a.v. je loopbaan.

Het ontwikkeladvies traject loopt niet meer vanuit de overheid.

Wel kun je zelf (of vanuit je werkgever) dit traject nog bij mij doorlopen.

Het NL - ontwikkeladvies traject bestaat uit de volgende onderdelen:

  • inzet van arbeidsvragenlijst
  • 4 gesprekken n.a.v. je vraag met als onderdelen
    • Kwaliteiten in kaart. ( waardes)
    • Loopbaanopstelling op basis van Loopbaanscenario’s ( visie)
    • Kansen en bedreigingen (wat zit er in de weg)
  • Concreet actieplan opgesteld met behulp van de coach

Oh ja! Ik werk met een aantal modules waar je zelf tussen de gesprekken door mee aan de slag gaat.  Ik adviseer ook altijd om (digitale) pen en papier mee te nemen.

NL ontwikkeladvies- evaluatie

Wat zowel helpend is geweest en mij is bij gebleven zijn de opbouw van de sessies. Dat is iets wat je achteraf pas realiseert maar wat zo mooi is. Allereerst het bekijken van je huidige situatie, het in kaart brengen van je eigen kwaliteiten en hoe je die kwaliteiten kan en wil inzetten bij je verdere carrière. De vraagstellingen van Hilde waren verhelderend, out of the box, vernieuwend en inspirerend. Het heeft mij een stuk zelfvertrouwen en inspiratie terug gegeven om de stap naar een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Ingrid ( vrouw 40-50)

Heb je een vraag? Of wil je een gratis intake aanvragen?

Vul dan onderstaand contactformulier even in en ik neem zo snel als mogelijk contact met je op!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Het voordeel van E-coaching

Direct, persoonlijk en dichtbij

E coaching wordt steeds meer ingezet voor coaching. En dat is een mooie ontwikkeling die past bij de wens van mensen om buiten geijkte tijden en zonder reistijdverspilling te werken aan zichzelf!

Ik gebruik e coaching al jaren en vaak hoor ik van mijn coachees terug dat ze aangenaam verrast zijn over wat e coaching voor hen oplevert.

Wil je snel aan de slag?

Maak dan gebruik van het digitale intake formulier. Dat helpt mij om  een inschatting te maken van wat de mogelijkheden en kosten zijn.

<-- klik de knop hiernaast

AVG: er wordt vertrouwelijk omgegaan met de informatie.  Na 2 werkdagen ontvang je van mij bericht. Wil je niet verder dan zullen alle gegevens verwijderd worden.