Twijfel. Wat wil ik nu eigenlijk. Zit ik nog wel op het goede spoor?

Iedereen kent op enig moment deze twijfel wel. Soms is het helder dat je op zoek moet naar een nieuwe baan. Soms  ook niet. Want  is dat de oplossing?  En toch  knaagt het aan je...

Dus je besluit om je heen te kijken, maar  waar begin je dan? En hoe weet je dat je de juiste keuze maakt?

Bij een loopbaan traject starten we eerst met het in kaart brengen van de huidige situatie.  Hoe ziet die eruit.  wat mis je, maar ook: wat neem je uit je laatste werkervaringen allemaal mee?  Waar  wringt het en waar werd je blij van.

Wat vind je belangrijk voor het vervolg.

Misschien ontdekken we samen wel kwaliteiten, eigenschappen en werkwaarden  waar jezelf nog niet zo over nagedacht hebt.   En hoe kunnen we die factoren inzetten bij het vinden van misschien wel een heel andere functie dan je gewend was. Of  waar je naar toe werkt.

Uiteraard  zonder de realiteit van de arbeidsmarkt uit het oog te verliezen.  Als jij wilt zoeken naar de spelt in de hooiberg dan mag dat uiteraard, maar of dat de oplossing is?

Het belang van social media

We kunnen er niet omheen.  En het kan ons ook enorm helpen bij het vinden van die nieuwe baan.    Onderdeel van een loopbaantraject is  het opstellen van een zoekprofiel, maar ook hoe je hulpbronnen kunt vinden en inzetten en jezelf presenteert.

Ook als je niet zo " digitaal" bent aangelegd is dit een must. Daar help ik je bij. 

kwaliteiten en het verschil tussen talent en vaardigheden.

In je zoektocht naar het fijnste werk  is het goed je kwaliteiten te kennen.  maar... onder kwaliteiten is er een onderscheid tussen talent en vaardigheid. Talent is datgene dat je schijnbaar moeiteloos kan. ( het kost je geen energie!)   Je hebt het wellicht verder ontwikkeld, maar het was er altijd al.  ( bv creativiteit, muziek spelen, snel de kern uit een verhaal halen...)

Een vaardigheid is iets dat je goed kunt omdat je dat ontwikkeld hebt, maar  waar je wel degelijk even moeite voor moet doen (en dus energie kost). En zie daar belangrijkheid van dit verschil.

Als je iets al lang kunt, en je hebt er steeds meer mee te maken  (want je bent er vaardig/goed in) kun je op gegeven moment toch  energie hierop verliezen ( je moet er immers toch moeite voor doen) En dan is  het verstandig  te onderzoeken hoe je hier keuzzes in te maken.