Twijfel je over je werk?

Twijfel. Hoe nu verder?

Iedereen kent op enig moment deze twijfel wel.

Soms is het helder dat je op zoek moet naar een nieuwe baan. Soms ook niet. Want is dat de oplossing? En toch knaagt het aan je...

Dus je besluit om je heen te kijken, maar waar begin je dan? En hoe weet je dat je de juiste keuze maakt?

Bij een loopbaan traject starten we eerst met het in kaart brengen van de huidige situatie. Hoe ziet die eruit. Wat mis je? Maar ook: wat neem je uit je laatste werkervaringen allemaal mee? Wat vond je minder leuk en waar werd je wel blij van?

Hoe nu verder?

Misschien ontdekken we samen wel kwaliteiten, eigenschappen en werkwaarden waar jezelf nog niet zo over nagedacht hebt. En hoe kunnen we die factoren inzetten bij het vinden van misschien wel een heel andere functie dan je gewend was. Of waar je naar toe werkt.

Uiteraard zonder de realiteit van de arbeidsmarkt uit het oog te verliezen. Als jij wilt zoeken naar de speld in de hooiberg dan mag dat uiteraard, maar of dat de oplossing is? Bij een loopbaan onderzoek kunnen testen deel uitmaken van het traject.

Druk

Re-integratie

Met ziek zijn krijgen we allemaal wel eens te maken.

Meestal zijn dat kort durende griepjes en andere ongemakken. Maar wat als er meer aan de hand is, als er sprake is van een langer durend of misschien wel blijvende ziekte sprake is. Hoe moet dat dan met werk? Kan dat nog? Wat moet er allemaal ( bv van de werkgever)? En wat wil jij eigenlijk?

Kunnen,  moeten, willen.

Lastige vragen waar in eerste instantie je hoofd nu niet naar staat. Of misschien ben je juist krampachtig bezig je werk vast te houden, angstig dat je dat ook nog kwijt raakt. Als re-integratie coach help ik je in deze lastige tijden. Samen kijken we naar welke mogelijkheden /beperkingen er zijn, wat dat voor jouw werkbalans betekent en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Ik help je ook bij het (eventueel) bespreken van werkhervatting bij je eigen werkgever (spoor 1 in Wet Verbetering Poortwachter termen).

Als terugkeer naar je eigen werkgever qua mogelijkheden niet meer lukt help ik je bij een goede afronding en het vinden van nieuwe wel passende werk mogelijkheden bij een andere werkgever ( spoor 2 in Wet Verbetering Poortwachter termen).

Mentaal fit

Voor mij is in dit traject jouw begeleiding en het "mentaal fit " worden en terugkeren naar werk het belangrijkste.  Ik geloof daarbij in openheid. Werkgever en werknemer zitten soms niet op 1 lijn.  Dat is lastig, maar dan is het ook mijn taak om te zorgen dat dit niet nog meer ellende en spanning gaat opleveren.

Weer energie en voldoening in werk vinden

Weer je leven leiden. Dat is nog best een stap als je lang uit de roulatie bent geweest.  Spannend en een beetje eng ook.  Lukt het nog wel vraag je je af. Het kan ook zijn dat er in de afgelopen periode "iets verschoven is' in hoe je denkt over werk.

Allemaal zaken die wel ter tafel moeten komen.

web-design-1953128_1920

 

De regels ( sociale wetgeving) van Nederland

Nederland is best bijzonder als je het sociale vangnet ( verzuim, inzet bedrijfsarts, uitkeringen UWV) beschouwd. Het is handig om te weten hoe, wanneer en met wie te schakelen binnen de regelgeving.

Naast coach ben ik gecertificeerd casemanager bij verzuim. Dat betekent dat ik goed op de hoogte ben van alle (sociale) wetgeving rondom ziekte en eventuele daaruit volgende uitkeringen.

Ik ben gecertificeerd bij beroepsvereniging RNVC en gehouden aan hun beroepscodes, klachten afhandeling en eis voor continue ontwikkeling bijhouden.

Klanten reviews

thema; werk/prive balans, werkdruk of stress

De coaching in zijn geheel geeft mij enorm geholpen om beter om te gaan met stress. Waaronder het signaleren van stress, het omgaan met stress en de preventie. Ook de balans werk/prive is goed hersteld en beter in balans te houden.

manager (man 40-50)

dec 2021

wat is u vooral bij gebleven/ remarks:

I appreciated having contact with Hilde. I felt that she was trying put yourself in my situation. I felt
understood. She was a great supporter for me. Encourage me to make decision which improved my life but i
didnt feel presure. Thank You Hilde. 

vrouw- 40-50, stress en burn-out 2020

Hoe is coaching bevallen?

"ik ben heel content met het verloop van de sessie en hetgeen we hebben bereikt. nu heb ik aandachtspunten waarmee ik aan de slag blijf gaan omdat het mij helpt. ook ben ik heel blij met enkele inzichten over mijzelf, als persoon, en hoe ik daarmee om kan gaan in relatie tot mijn collega's. ik vond de sessies met Hilde prettig en heel leerzaam en ben heel enthousiast over haar manier van coaching. heel bijzonder dat zij vanaf de 1e sessie mij goed begreep, en dat allemaal telefonisch!" 

2020 -(vrouw 40-50) persoonlijke coaching

Welk beeld had je bij online coaching en in hoeverre is aan je verwachting voldaan?

" Ik wist niet wat ik kon verwachten maar het is me 1000% goed bevallen"

"Ik had een hele goed klik met mijn E-coach. Vertrouwen was er direct"

C.K 

2017  ( vrouw 50-60)

wat is u het meest bij gebleven?

"spiegelen van mijn gedrag naar anderen"

vrouw-40-50- rouwverwerking en re-integratie werk

Welk beeld had je bij online coaching en in hoeverre is aan je verwachting voldaan?

"Ik hoopte dat er iemand zou zijn die geen oordeel zou hebben en dat was ook gelukkig zo.

Ze stelde de juiste vragen en liet me nadenken op een andere manier

W.v W

2017  (vrouw 30-40) persoonlijke coaching

Heb je nog verbeter punten voor de coach?

"nee, had goede/fijne gesprekken. 

Kreeg voldoende tijd en ruimte. ze had goede adviezen en tips "

J.G.

2017 (vrouw 30-40) persoonlijke coaching

Kun je aangeven wat voor jou vooral helpend is geweest of wat je is bij gebleven in de gesprekken?

De coachingssessies hebben mij erg geholpen om een deel van mijn eigenwaarde terug te vinden. En te kijken wat er wél mogelijk is en daarop verder te bouwen.

vrouw 20-30 jaar- loopbaantraject 2020

Welk beeld had je bij online coaching en in hoeverre is aan je verwachting voldaan?

"Op zich wel wat het nu was; van te voren dingen via mail en daarna face to face maar dan via Skype

(handig want dan kan het makkelijker buiten kantoortijd en scheelt reistijd)."

S.T

2016  ( vrouw 20-30) persoonlijke coaching

Wat is u het meest bijgebleven van de coaching sessies?

"Het spiegelen, het kritisch meeluisteren en teruggeven, het verhelderen van de vraag"

2020 (vrouw 30-40) persoonlijke coaching

Wat zowel helpend is geweest en mij is bij gebleven zijn de opbouw van de sessies. Dat is iets wat je achteraf pas realiseert maar wat zo mooi is......De vraagstellingen van Hilde waren verhelderend, out of the box, vernieuwend en inspirerend. Het heeft mij een stuk zelfvertrouwen en inspiratie terug gegeven om de stap naar een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Ingrid, marketing & sales assistent, (vrouw 40-50) loopbaan coaching

Kun je aangeven wat voor jou vooral helpend is geweest of wat je is bij gebleven in de gesprekken?

" mij activeren tot het daadwerkelijk gaan solliciteren voor stage en mij uitdagen actief te gaan netwerken om een beter beeld te krijgen van mijn nieuwe vakgebied.  En heel nuttig: me laten inzien dat ik moet gaan genieten van mijn studietijd".

vrouw 20-30 jaar - loopbaantraject 2021