Check Je veranderkracht!

Het ontstaan van (over)spanning, stress en burn-out komt meestal door een combinatie van factoren. Langdurige werkdruk en stress is er daar zeker 1 van. Maar het gaat ook over hoe jij met een aantal zaken omgaat. Je copingstijl noemen we dat.

Daaronder vallen bijvoorbeeld je “veranderkracht” ( je bereidheid en flexibiliteit om met veranderingen om te gaan), en je “ontspanningsmodus” ( de mate waarin je in staat bent te ontspannen, ontspanning te zoeken/vinden).
Onderstaande korte scan laat je nadenken over waar voor jou de risico's liggen.

Na de laatste vraag zie je gelijk "je score" .

Doe de inzichtgevende  korte scan: “check je veranderkracht” ( =de mate waarin je in staat bent om  gaan met veranderingen en nieuwe situaties).

 

1. Je hebt je dag graag goed gepland en besteed daar ook tijd en aandacht aan. Maar door omstandigheden loopt het vandaag ineens anders. Kun jij makkelijk schakelen naar een andere indeling?

 
 
 

2. Je komt op je werk (plek) aan en ziet direct dat je collega aan een aantal zaken niet is toegekomen.  Dat betekent voor jou, voordat je aan eigen nieuwe taken kunt beginnen, eerst dat je de overgebleven zaken moet afhandelen (opruimen etc).

Hoe ga jij hier mee om?

 
 
 

3. Samenwerken hoort bij werk.  Of je nu zzp-er bent of in loondienst werkt.  Samenwerken betekent; afstemmen met elkaar, afhankelijk zijn van de input en werkwijze van de ander (collega, afdeling, leidinggevende, opdrachtgever). Hoe zit jij erin?  Ben jij een echte samenwerker?

 
 
 

4. Als je ergens nieuw aan begint kan dat spannend zijn.  Je hebt er zin in, al weet nog niet precies wat er van je verwacht wordt.  Wat betekent dat voor jou en hoe ga je er mee om?

 
 
 

5. Er worden ” kartrekkers” gevraagd voor  nieuw  te ontwikkelen beleid / werkwijzen (etc.).  Dat betekent  dat je in contact met andere collega’s (afdelingen)  flink wat af te stemmen hebt.  Het is ook nog niet zo helder welke kant het op gaat.

Voel jij je zo’n “kartrekker”?

 
 
 

6. Vooral in werk wordt er veel van onze veranderkracht gevraagd. Hoe reageer jij op aanpassingen op de werkvloer?  Maken nieuwe werkwijzen, een nieuwe leidinggevende of werkgever je wel eens onzeker?

 
 
 


Wil je meer weten? neem gerust contact op met Hilde of Arno.